The colours of rose

By: rosnita sahrani

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Thursday, 26-Jun-2008 02:44 Email | Share | | Bookmark
My New Hair Style :p

 
 
 
View all 5 photos...
Assalammualaikum...
Hai nama saya Ku Nur Hazarina Binti Ku Haizal. Umur saya 4 tahun. Hari ini dalam sejarah, saya gunting rambut kat salon. Selalunya abah saya yang gunting rambut saya. Tapi sekarang saya dah pandai demand nak gunting kat salon. Nak fesyen rambut macam kanak2 kat dalam rancangan Tom2 Bak tu.... yeahhh saya suka hati...saya sangat suka hati...


Kita ppposssing dulu sebelum gunting


eeiii.....rasa seriau je tau bila aunty ni start mengunting


kasi blow sikit ye


Taaaaaadaaaaaa.....my new hair style.....cantik tak? Yeeahhhh.....sayang mama dan abah..mmmuuuaaahhhhh....


Wednesday, 14-May-2008 02:36 Email | Share | | Bookmark
The making of rina's birthday cake (Episode 3)

 
 
 
Salam semua,

Disebabkan teruja dengan fp kengkawan yg penuh dengan kek2, akhirnya ai terbuat jugak kek untuk birthday rina yg lepas ni... Punya la excited nak buat kek, seawal pukul 7 pagi dah bermula proses membaking kek ni Bila ditolak, campur, bahagi dan kali semua proses2 tersebut, akhirnya tepat pukul 10.30 pagi...kek ai dah siap...yeeeahhhh....berjaya jugak ai membaking kek ni.. .

Hu...hu...tapi jeng...jeng...ada kecacatan sikit la...ditengah2 kek tu lembut macam kek la...tapi kat tepi2 kek tu keras berdentum la plak he...he... jadi nak cover line ai cakap kat tetamu yang kek ni 2 in 1 ye...which is a combination of cake and cookie...tp rasanya boleh la tahan.. Syukur alhamdullilah, tetamu sume sporting...dorang makan je tak banyak soal.


Tengok dalam gambar cam perfect je kan.


Dah siap. Topping coklat n wording kaler hijau. Fuyooo nampak menarik nooooo....(he...he...heeeeee)


Masa ni yang kelakar ni...Rina tak boleh potong kek tu, pisau tu hampir2 nak patah..Sume orang dah gelak2 kat ai...depa kata tu kek ke batu . Kena pakai pisau betul n tajam untuk potong kek tu. Sori ye tetamuku.


My 2 in 1 cake. Ditengah2 lembut macam kek tapi di tepi2nya keras macam biskut. Masih boleh dimakan lagi...emmmmm mungkin boleh dikomersilkan jugak...2 in 1 cake in the market...


Quote:
Kek Coklat

Bahan-bahan A

250gm butter
200gm cooking chocolate
2 table spoon cooking oil
1 table spoon coffee powder
1 cup water
1 1/2 cups castor sugar

Cooked the items above in the microwave at HIGH tempreature for 13 minutes

Bahan-bahan B

1/2 cup flour
1 1/2 cups self rising flour
1/3 cup cocoa powder

Sift these items and then mixed it slowly with items A

Add 3 A size eggs

Cooked in the microwave at HIGH tempreature for 10 minutes

Toppings

2 table spoon butter
1 tea spoon coffee powder
250gm cooking chocolate
1/4 tin milk

stir on stove to melt


Monday, 5-May-2008 08:25 Email | Share | | Bookmark
RiNa's biRtHdAy BaSh at ScHooL (Episode 1)

 
 
 
View all 18 photos...
Tarikh : 24 April 2008 ( 4 TAHUN )
Tempat : Taska KM 14 Jementah
Masa : 4 pm - 5 pm
Tetamu : Kanak2 kat Taska n cikgu2 Taska
Huraian : Buat majlis yg simple je. Tetamu makan kek n air kotak saje. Tapi punya la payah sangat nak handle kanak2 riang ria ni. Kek tu belum sempat nyayi lagi dah hancusss. Baju rina tu saiz besar, saiz dia dah habis, tu yg nampak cam ade yg tak kena jekan...and crown yg rina pakai tu pinjam sepupu dia punya...jauh diimport dari shah alam tu. Kat Segamat tak jual crown cam tu.
Kesimpulan : Kanak2 sume gumbira la dapat makan kek doraemon....tp mak penat nyah...rasa cam nak pengsan...TAPI janji rina happy...HAPPY BIRTHDAY TO YOU RINA. MAMA N ABAH LOVE YOU SOOO MUCH...








Tuesday, 15-Apr-2008 06:45 Email | Share | | Bookmark
Riina @ Nenek's House

 
 
 
View all 10 photos...
8 april 2008 hari tu, johor cuti coz hari keputeraan sultan johor. So, hubby angkut kitaorang berdua balik Klang. Yahooooo , dah lama tak balik klang n yg paling best boleh berehat puas2 coz mak yg akan buatkan semuanya. yeeeaaahhhh. ( walaupun kita dah kawin n umur 29 thn, tp atas nama anak bongsu tu la kita memang berlagak puteri raja gitu kalu kat umah mak... takpe punya...mak tak kisah...hee...heeee.. )

Rina memang sronok tinggal umah nenek coz adelah kawankan. Kat umah asyik ngadap muka mama je...boring la plak. Sesekali jumpa nenek, biarlah rina memerap ngan nenek pulak. Biar mama n abah bercinta puas-puas hiks.

Ini aktiviti2 rina kat umah nenek. Enjoy the pics.


Tolong nenek buat kuih donut.


Hai, nama saya rina. Saya suka makan donut. Hari2 saya makan donut.


Surpriseeeeeeee...magic ni...donut kita bertukar menjadi jewellery. Magickan..(Ini kerja nenek la ni hiks)


Buat rantai la plak....


Main dalam kotak with Qistina


Wednesday, 9-Apr-2008 02:16 Email | Share | | Bookmark
Choc Chips Muffin

 
 
 
heee...heeee....(gelak2 dulu, kelakar ni). Akhirnya dapat jugak saya mencuba resepi choc rice muffin dari kak kamalina ni ( tp kak sy guna choc chips, bahan2 lain sume ikut resepi akak. Tengkiu ye). Heee...heee (gelak lagi). Tp kelakar, muffin tu tak naik la plak, dah macam biskut choc chips la plak. Tp boleh makan lagi, sy sorang je makan 20 biji. Rina makan 1.5 biji n hubby lagi best segigit je


Taaadaaa....(ni kalau mak sy nengok mesti nangis ni )


Huu...Huuu..perisa coklat


Perisa vanila pun ada gak

Kesimpulan : Kelakar sungguh. Sungguh2 kelakar tak hengat..


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net